Vuonna 2001-2002 olin painonvartijoiden laihduttaja ja pudotin 25kg, helposti. Paino pysyikin poissa noin 7vuotta vaikka söin mitä sattuu ja juuri liikkunutkaan muualla kuin töissä.

No uusi rakkaus, avioero ja lapsivapaat viikonloput koituivat kohtalokseni...olutta virtasi ja syötiin hyvin. Painoa oli yhtäkkiä tullut 10kg lisää, hupsistakeikkaa.

No ei siinä mitään, nyt on vuosi 2017 ja painoa tullut 15kg vuosien 2009-2016 välillä. Viimeisin repsahdus tullut kun jäin työttömäksi yhtäkkiä ja masennuin. Sen jälkeen olen syönyt ja maannut ja syönyt lisää. 

Välillä tuntuu että alan taas tupakoimaan niin ei maistu ruoka yhtä hyvin, en aloita. Sen sijaan olen aloittanut lenkkeilyn, kauhealla rytinällä, mutta vielä nämä kylmät kelit hidastaa menoa kun astmani ei pidä kylmästä eikä varsinkaan kylmästä tuulesta. Kevät tulee ja pikkuhiljaa pääsee rytmiin . Toissa kesänä lenkkeilin noin 5krt viikossa ja nautin, toivottavasti saan sen tunteen takaisin.

Niin ja siitä dieetistä, fitfarmi on testattu vuonna 2015 ja toimii se, mutta muutaman viikon jälkeen rahka sai aikaan oksennusrefleksin ja vatsa kieltäytyi syömästä enää niin paljon kasviksia kuin olisi pitänyt.. se jäi sit siihen.


Nyt suunnittelin että jos vaikka tekisin omat ruokalistat, vähän jonkun virallisen pohjalta, mutta itselle sopivamman kaavan mukaan. Tiedän että riittäisi kun jättäisi leivän mättämisen ja herkuttelun vähemmälle ja lähtisi sinne lenkille..

On muuten aina kallista se laihduttaminen kun pitää olla kasviksia, marjoja ja hedelmiä todella paljon koko ajan.. marjoja ei tässä vaiheessa vuotta pakastimesta löydy ja viimeisetkin meni kun pakastin hajosi kuukausi sitten...

Toisaalta, herkutkin maksaa, mutta valitettavasti ne on halvempia kuin terveellinen ruoka.

Tästä tuli taas sekava teksti ku itekkään tiedä mitä tekis..

Aika näyttää..